Προηγμένες λύσεις μετάβασης στο cloud από την Office Line για την Celestyal Cruises

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2017  Δελτίο Τύπου

Η Office Line, ηγέτιδα εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων πληροφορικής, ανέλαβε και υλοποίησε με επιτυχία έργο Active Directory Domain Services & Office 365 email migration για την Celestyal Cruises. H υλοποίηση ικανοποίησε την ανάγκη της Celestyal Cruises για κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων της για collaboration κι ευελιξία επικοινωνίας καθώς και για βελτιστοποίηση της παραγωγικότητας της επιχείρησης, πετυχαίνοντας παράλληλα τη μείωση του μεγάλου διαχειριστικού χρόνου υποστήριξης που απαιτούσαν δύο διαφορετικά domain & email συστήματα.

Η Office Line εισηγήθηκε τη μετάβαση των συστημάτων αυτών στην ολοκληρωμένη σουίτα cloud υπηρεσιών της Microsoft, Office 365, η οποία προσφέρει μέγιστη παραγωγικότητα και ενδοεταιρική συνεργασία (productivity & collaboration). Οι βασικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται είναι: email μέσω της υπηρεσίας Exchange Online, άμεση επικοινωνία μέσω της υπηρεσίας Skype for Business και collaboration, μέσω της υπηρεσίας SharePoint Online. Ειδικότερα, με την ανωτέρω λύση, η Celestyal Cruises κατάφερε να ενοποιήσει τα δύο διαφορετικά Active Directory Domains & Exchange Organizations μεταξύ των κεντρικών της γραφείων στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, με αποτέλεσμα να αυξήσει τα επίπεδα συνεργασίας και επικοινωνίας στους χρήστες της, να μειώσει το διαχειριστικό χρόνο της νέας αναβαθμισμένης υποδομής, ενώ τέλος, οι υπηρεσίες να είναι πάντα διαθέσιμες. Ενδεικτικό είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών οι χρήστες συνέχισαν απρόσκοπτα την εργασία τους, ενώ το έργο ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε πέντε διαφορετικές χρονικές φάσεις.

Με την ολοκλήρωση του έργου τον Ιούλιο του 2017, η Celestyal Cruises διαθέτει πλέον μια ενιαία πλατφόρμα επικοινωνίας και συνεργασίας για τους εργαζομένους της, στα κεντρικά γραφεία της, η οποία έχει προσδώσει αυξημένη ασφάλεια και μεγαλύτερα επίπεδα ευελιξίας στην καθημερινότητά τους, με αποτέλεσμα την αύξηση της ίδιας της παραγωγικότητας της επιχείρησης.

Ο κ. Κώστας Σμυρλής, MIS Director της Celestyal Cruises δήλωσε σχετικά για τη συνεργασία: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την επιλογή μας να συνεργασθούμε με την Office Line, καθώς, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία μας αναβάθμισε και ενοποίησε τις υποδομές της σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Πρόκειται για ένα στρατηγικό βήμα προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό που στοχεύει στην καλύτερη κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων για συνεργασία με όλα τα τμήματα της εταιρείας μας».

Ο κ. Παναγιώτης Κουρής, CEO της Office Line AE ανέφερε σχετικά: «Αφουγκραζόμαστε τις απαιτήσεις των επιχειρήσεων αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και τις πολυδιάστατες δυνατότητες του cloud. Ευχαριστούμε την Celestyal Cruises για την εμπιστοσύνη της, για την ανάθεση της μετάβασης του εταιρικού της email σε περιβάλλον Office 365, που θα της προσφέρει άμεσα αποτελέσματα για την εύρυθμη, ασφαλή και σύγχρονη διαχείριση των δεδομένων της, αλλά και την πιο αποδοτική συνεργασία κι επικοινωνία των εργαζομένων και συνεργατών της».