Office Line και Mediterranean College συνεργάστηκαν με επιτυχία, υλοποιώντας εικονικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, μέσω της πλατφόρμας Microsoft Azure Lab Services 

Σημαντικό έργο που αναβαθμίζει τον τρόπο εκπαίδευσης και βελτιώνει τη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης

Σημαντικό έργο που αναβαθμίζει τον τρόπο εκπαίδευσης και βελτιώνει τη διαδικασία διδασκαλίας και μάθησης

Η Office Line, ο διεθνώς αναγνωρισμένος πάροχος λύσεων Cloud και Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ολοκλήρωσε με επιτυχία την υλοποίηση εικονικών εργαστηρίων μέσω της πλατφόρμας Microsoft Azure Lab Services, για λογαριασμό του Mediterranean College. 

Το Mediterranean College, είναι το 1ο Ιδιωτικό Αγγλόφωνο Κολλέγιο στην Ελλάδα που προσέφερε προγράμματα franchise σε συνεργασία με Βρετανικά Πανεπιστήμια. Στα 45 χρόνια λειτουργείας του, το Κολλέγιο πρεσβεύει τις ίδιες αρχές: την παροχή υψηλού επιπέδου προγραμμάτων σπουδών, σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που ενισχύει τις δεξιότητες των φοιτητών και τους εξασφαλίζει άριστες επαγγελματικές προοπτικές. Το Mediterranean College λειτουργεί εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Γλυφάδα & Θεσσαλονίκη και προσφέρει 60 αναγνωρισμένα Προπτυχιακά, Μεταπτυχιακά & προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης σε 8 Ακαδημαϊκές Σχολές.

Σκοπός του έργου ήταν η δημιουργία ενός εργαστηρίου εκπαίδευσης στο Cloud, στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι σπουδαστές από οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή με το μικρότερο κόστος, τη μέγιστη διαθεσιμότητα και πρόσβαση από παντού παρέχοντας, την ίδια στιγμή, τη δυνατότητα για άμεση αυξομείωση των πόρων ανάλογα με τους σπουδαστές και το αντικείμενο της τάξης. 

Με την αποτελεσματική προσπάθεια των εξειδικευμένων τεχνικών της Office Line, το Mediterranean College, αλλά και οι σπουδαστές του, απολαμβάνουν πλέον σημαντικά οφέλη, τα οποία προσφέρουν οι τεχνολογίες του Microsoft Azure Cloud. Τα πιο ενδεικτικά από αυτά είναι η βελτιστοποίηση κόστους, η απλοποίηση της εμπειρίας χρήστη και η αυτοματοποιημένη διαχείριση και κλιμάκωση.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα Azure Virtual Labs παρέχουν έναν εύκολο τρόπο για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να εισαγάγουν τόσο βασικά όσο και σύνθετα προγράμματα στους φοιτητές, ενσταλάζοντας δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και έναν νέο τρόπο σκέψης. Τα εκπαιδευτήρια που επιλέγουν να διδάξουν μαθήματα εργαστηρίου υπολογιστών μπορούν να επωφεληθούν από την ευκολία χρήσης του Azure Lab και τα ισχυρά χαρακτηριστικά ασφαλείας που παρέχει το Microsoft Azure Cloud.

Ο κ. Βασίλης Παπούλιας, COO της Office Line Α.Ε., σχετικά με το έργο, ανέφερε: «Για την Office Line αποτελεί προτεραιότητα η συνεχής στήριξη της εκπαίδευσης και η εξέλιξη των νέων ανθρώπων, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ξεχωριστές ανάγκες των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Με γνώμονα τη στάση μας αυτή ολοκληρώσαμε επιτυχώς την υλοποίηση λειτουργίας εικονικών εργαστηρίων μέσω της πλατφόρμας Microsoft Azure Lab Services στο Mediterranean College. Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που βοηθήσαμε να αναβαθμιστεί τεχνολογικά η λειτουργία ενός από τα σημαντικότερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με μεγάλη ιστορία στην ανώτατη εκπαίδευση και θα παραμείνουμε αρωγοί του έργου τους». 

Από την πλευρά του Mediterranean College, ο κ. Μιχάλης Δαγιακίδης, Subject Leader – Networks, Security & Cisco Academy, δήλωσε: «Από την πλευρά μου θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μας από τη άριστη συνεργασία που είχαμε με την Office Line, συνεργασία η οποία οδήγησε το Κολλέγιό μας στην επόμενη μέρα. Πλέον, μετά τις συντονισμένες ενέργειες, αλλά και την υποστήριξη της Office Line, το Mediterranean College απολαμβάνει σημαντικά οφέλη, όπως ευελιξία, αύξηση της αποδοτικότητας και βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προσφέροντας στους σπουδαστές του σύγχρονα και σύνθετα προγράμματα εκπαίδευσης, με δυνατότητα παρακολούθησής τους οποτεδήποτε το επιθυμούν, από τον προσωπικό τους υπολογιστή». 

 

Σχετικά με την Office Line Α.Ε. 

Η Office Line A.E. είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία Πληροφορικής, με ηγετική θέση στην παροχή λύσεων Cloud και υπηρεσιών Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Ιδρύθηκε το 1997 και έπειτα από 25 χρόνια επιτυχημένης δραστηριότητας στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας, βραβεύτηκε για 3η συνεχόμενη φορά από τη Microsoft ως Country Partner Of The Year 2021, ενώ κατέχει αντίστοιχη αναγνώριση ως Partner Of The Year 2020 & 2019.  Με κύρια χαρακτηριστικά την πολύχρονη τεχνογνωσία και εξειδίκευση των πιστοποιημένων μηχανικών της, διακρίνεται για την πληθώρα Gold Microsoft πιστοποιήσεων, όντας παράλληλα ο πρώτος Microsoft Fast Track Ready Partner για την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, κατέχει 7 Microsoft Advanced Specializations για τη βαθιά και εκτεταμένη τεχνογνωσία της σε τεχνολογίες Microsoft και είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2015 για τις υπηρεσίες της και κατά ISO 27001:2013 για την ασφάλεια των δεδομένων, υιοθετώντας τα διεθνή επιχειρηματικά πρότυπα για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών πρακτικών. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα πελατών στην παγκόσμια αγορά, αποτελούμενη από πολυεθνικές εταιρείες, οργανισμούς δημόσιου και τραπεζικού τομέα, καθώς και μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.  

Οι κύριοι τομείς που δραστηριοποιείται η εταιρεία είναι: 

  • Modern Workplace 
  • Cloud Infra & Apps 
  • Data Solutions & Services
  • Cyber Security 

Συνδεθείτε με την Office Line: 

Facebook Linkedin YouTube 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Office Line μπορείτε να καλείτε τoν Κωνσταντίνο Τσάλλα, τηλ: 210.9760200, e-mail: ktsallas@officeline.grwww.officeline.gr